Predsjednik Milanović razgovarao s Mariom Karamatićem, predsjednikom HSS-a u BiH i članom Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas s Mariom Karamatićem, predsjednikom Hrvatske seljačke stranke u Bosni i Hercegovini i ujedno članom Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Predsjednik Milanović i gospodin Karamatić razgovarali su o položaju Hrvata u BiH pri čemu su se složili kako se Hrvatima u BiH, kao jednakopravnom i konstitutivnom narodu, mora trajno osigurati legitimna zastupljenost u svim institucijama BiH, uključujući i Predsjedništvo BiH. Tema razgovora u Uredu Predsjednika Republike bio je i proces uspostave vlasti nakon općih izbora koji su održani u BiH.

U ime Hrvatskog narodnog sabora BiH, gospodin Karamatić zahvalio je predsjedniku Milanoviću na svemu što je do sada učinio i što čini za Hrvate u BiH, odnosno za ostvarivanje njihovih prava kao jednakopravnog i konstitutivnog naroda BiH. Uz gospodina Karamatića na sastanku je bio i gospodin Ivan Lukenda.

Hrvatska seljačka stranka (HSS)